În cadrul grădiniței noastre, ne propunem să dezvoltam un sistem educațional modern adaptat nevoilor și interesele copiilor, încurajând potențialul de dezvoltare al fiecărui preșcolar.
Ne dorim realizarea unui mediu favorabil dezvoltării armonioase a copilului, bazat pe implementarea metodelor și strategiilor alternative de învățare în care preșcolarii învață cu plăcere într-un mediu liber si creativ.
Misiunea școlii este derivată din viziunea comună a partenerilor în educație - cadre didactice, părinți, comunitate și este aceea de a desfășura un învățământ de calitate, prin asigurarea unui climat de învățare modern, stimulativ, centrat pe interesele și nevoile copiilor, pe asteptările parinților, prin asigurarea de șanse egale în educație tuturor copiilor.”
Învățarea prin joc
Jocul reprezintă cea mai naturală formă de învățare pentru copii. Toate activitățile educaționale sunt desfășurate prin joc și joacă, preșcolarii descoperind informațiile într-un mod distactiv.
Învățarea prin descoperire
Activitățile educaționale sunt concepute pentru a le stârni curiozitatea și interesul copiilor iar descoperirea informațiilor se
realizează prin observare și întrebări ghidate de către cadrul didactic.
Dezvoltarea socio-emoțională
Stimularea și dezvoltarea inteligenței emoționale îl ajută pe copil să își identifice emoțiile și să învețe cum să le gestioneze. Zilnic, educatorii de la grupa lucrează cu copiii pentru a putea dezvolta relații pozitive cu ei și ceilalți.
Dezvoltarea holistică a copilului
Proiectarea activităților se realizează pe toate domeniile de dezvoltare, vizând imaginea copilului ca întreg.
Profesorul ca partener și suport al copilului în procesul de învățare:
Educatorii Grădiniței Zece oferă sprijin și suport copiilor pentru a-și putea atinge potențialul de dezvoltare, observând întreaga lor activitate și fiind partenerii acestora în procesul de învățare.
Copilul ca potențial adult
Raportarea la copil se realizează cu blândețe, empatie și egalitate. Copilului i se oferă oportunitățile necesare de a-și dezvolta independența, autonomia și stima de sine prin activități special concepte de către profesori.
Parintele ca partener în procesul de învățare
Părinții sunt implicați în activitățile educaționale desfășurate pe parcursul anului ca partenerii în procesul de învățare. Încurajăm implicarea parinților în activitățile noastre, cele mai bune rezultate fiind cele ale activității de echipă: copil – părinte – școală. Periodic, organizăm activități cu părinții și îi invităm să își exprime părerea, în diferite situații.