Organizarea grupelor


 În cadrul unității de învățământ, grupele sunt alcătuite din copii pe categorii de varstă, asigurându-se servicii de înaltă calitate în ceea ce privește îngrijire completă a acestora. Nivelurile de vărstă și încadrarea pe grupe:


-grupa mică 1 - copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani; 

-grupa mică 2 - copii cu vârste cuprinse între 3-4 ani;

-grupa mijlocie - copii cu vârste cuprinse între 4-5 ani;

-grupa mare - copii cu vârste cuprinse între 5-6 ani.


Instituția noastră primește copii începând cu varsta de doi ani pana la 6 ani. Activitatea zilnică este proiectată conform nevoilor individuale ale copiilor și respectând planul de învățământ din Curriculum pentru educație timpurie.

Sălile de grupă


 Spațiul educațional este unul modern, funcțional, organizat și echipat cu toate facilitățile necesare pentru a asigura dezvoltarea armonioasă a copiilor.


Sălile de grupă sunt amenajate cu mobilier ergonomic, adaptat nevoilor de varstă al copiilor, fiind împărțite pe centre de interes și dotate cu materiale specifice, senzoriale, stimulative, încurajând independența și autonomia copiilor. În cadrul activităților utilizăm materiale naturale și sintetice, încurjand explorarea.


Grădinița noastră beneficiază de un spațiu exterior generos. Curtea grădiniței este împărțită pe mai multe zone:


- Zona de grădină - Aceasta zonă este menită să încurajeze apropierea de natură și dezvoltarea deprinderilor specifice de protejare a mediului înconjurător. Copiii sunt periodic implicați în tot procesul de plantare, observând constant schimbările din mediu. Legumele și fructele pe care le plantăm sunt culese și folosite în cadrul atelierelor de bucătărie;

- Zona de joc de rol - este o zonă ce încurajează dezvoltarea limbajului, a imaginației și a creativității copiilor. În cadrul acestei zone, preșcolarii desfășoară numeroase jocuri de rol cu tematici săptămânale;

- Zona de lectură - este o zonă destinată stimulării și dezvoltării limbajului. Zona de lectură este amenajată în foișorul grădiniței, oferind un climat relaxant și cald unde copiii pot descoperi minunatele povești;

- Zona de bucatărie - este o zonă ce încurajează dezvoltarea abilităților practice și contribuie la îmbogățirea experienței senzoriale. Simțul atingerii este unul dintre simțurile cele mai folosite de către copii pentru descoperirea mediului înconjurător iar în cadrul bucătăriei noastre au posibilitatea de a lucra cu diverse materiale naturale cum ar fi frunze, bețe, nisip, conuri și noroi.